Meniu Închide

AFILIERE CLUBURI NOI

Comisia Nationala SKI activeaza in cadrul Federatiei Romana de Karate.

Contacteaza-ne pentru te informa de beneficiile si oportunitatile de a face parte din echipa noastra ! 0722998322 president@skifromania.ro

SHOTOKAN KARATE-DO INTERNATIONAL FEDERATION este cea mai mare organizație modiala de SHOTOKAN fondata de Soke Kanazawa în 1977 avand in prezent 121 tari afiliate cu peste 2,5 Milioane de practicanti.

Soke Kanazawa a fost elevul direct al lui

GHICHIN FUNAKOSHI

A lasat in urma o mostenire imensa prin nenumaratele carti si materiale foto/video

Filozofia Karate-Do Shotokan se bazează pe spiritul tradiționalul al Budo,de căutare a perfecționării caracterului prin disciplină și antrenament intens.

SKIF are ca scop și dezvoltarea armonioasă fizică și mentală a tinerilor și colaborarea internațională pașnică prin antrenamente comune și competiții.

Linia tehnica este predata de maestrii japonezi de renume mondial.Sistemul SKIF include o abordare unică, cuprinzătoare, și treptata pentru dezvoltarea tehnicilor de baza KIHON și combinațiilor care împreună cu exerciții speciale de respirație si de încălzire duc la dezvoltarea și menținerea flexibilității, puterii și sănătatii pe tot parcursul vieții. Sistemul este adecvat pentru persoane de toate vârstele, instruirea se desfășoară într-o atmosferă sigură și plină de satisfacții, urmează o abordare pas-cu-pas, care pune accentul pe respirație corectă, postură, eticheta, respect reciproc și concentrare mentală.
Sistemul SKIF își are rădăcinile în tradiție, dar progreseaza odata cu timpul, nu se limiteaza doar la formarea tradiționala de karate Shotokan. De exemplu sistemul SKIF include pe langa cele 26 de formele tradiționale de KATA Shotokan si alte patru kata din stiluri alese de Maestrul Kanazawa să completeze formarea tradiționala de karate Shotokan. Cele patru kata suplimentare includ interpretări ale masterului Kanazawa asupra urmatoarelor Kata: Seipai (de la Goju-ryu), Seienchin (de la Shito-ryu), Gankaku-Sho (de la Shorin-ryu) și Niju Hachi-Ho (provenit din stilurile Tomari-te, Cocorul alb, wushu sau gung-fu). Pentru toate kata, sistemul SKIF include mișcări standardizate, corelate și aplicații practice „Bunkai
Lupta propriuzisa cunoscuta sub denumirea de KUMITE precum și aplicarea tehnicilor de karate în auto-apărare, este proiectata intr-un sistem gradual pentru a permite karate-ka să progreseze de la formele de bază Gohon Kumite, Sanbon Kumite, la Kihon-Ippon Kumite, Kaeshi Ippon Kumite, Okuri Jiu Ippon Kumite, Happo Kumite pana la lupta libera, Jiyu Kumite. In plus, sistemul SKIF include aplicații de auto-apărare împotriva mai multor adversari, ca si in kata, care încorporează distanța corespunzătoare, sincronizare, strategie, focalizare, direcționarea corectă, viteza de reactie si executie, control asupra tehnicilor.
Sistemul SKIF, de asemenea, pune accentul și ne învață eticheta tradițională, principii morale solide, respect pentru alții, precum și promovarea bunei-voințe și armonie între toti practicantii de karate, și toți oamenii din lume. SKIF prevede recunoasterea si respectarea pe plan internațional a clasificarilor și certificărilor obtinute de membrii ei, la toate nivelele de experienta, de la cele mai mici (clasele de juniori „kyu” ) pana la gradele DAN. Toate gradele trebuie să fie înregistrate la Cartier General SKIF din Tokyo, Japonia, și o dată înregistrate aceste clase sunt universal recunoscute de către filialele SKIF și de catre alte organizații de karate traditionale din lume. Totodata ofera oportunități pentru persoanele calificate sa obțina recunoașterea ca instructori certificați, examinatori și arbitri SKIF. Pentru cei mai titrati dintre acestia, există posibilitatea de le acorda titlurile tradiționale de onoare ca Renshi, Kyoshi și Hanshi.