Meniu Închide


SHOTOKAN KARATE-DO INTERNATIONAL FEDERATION (SKIF) este o organizatie nonprofit dedicata studiului si dezvoltarii karate-do pe mapamond. SKIF are sediul in Tokyo, Japonia, si este condusa de SOKE Hirokazu Kanazawa 10 DAN IMAF sigurul detinator al titlului MEIJIN in viata, copilul minune si legenda vie a Karate-ului mondial. SKIF a fost fondata de Soke Kanazawa în 1977 si este in prezent cea mai mare organizatie de karate Shotokan din lume, avand in prezent 121 tari afiliate cu peste 2,5 Milioane de practicanti.

Filozofia Karate-Do Shotokan se bazeaza pe spiritul traditional al Budo, cautare a perfectionarii caracterului prin disciplina si antrenament intens. SKIF are ca scop si dezvoltarea armonioasa fizic si mentala a tinerilor si colaborarea internationala prin antrenamente comune si competitii. Linia tehnica este predata de maestrii japonezi de renume mondial.

SKIF Romania, infiintata in anul 2000 reprezinta in tara noastra linia tehnica si idealurile organizatiei mondiale SKIF, este o organizatie nonprofit, care prin efortul comun al membrilor sai isi doreste sa creeze un climat favorabil si sigur practicarii stilului Shotokan. Ofera un program structurat, unde fiecare individ gaseste un set de valori prin DOJO KUN si isi poate cultiva calitati precum loialitate, perseverenta, curaj, spirit de sacrificiu si munca in echipa, sa-si dezvolte concentrarea, auto-disciplina sa devina increzator in propria persoana si respectuos fata de ceilalti .

SCOPUL nostru este de a transmite mai departe învataturile fondatorului acestei organizatii:
1. A instrui și a promova karate-do;
2. A promova formarea unei conditii fizice bune in scopul unei vieti indelugate;
3. A preda corect spiritul si tehnica din karate;
4. A promova relatii armonioase intre toti practicantii de karate;

Pentru a indeplini aceasta misiune, SKIF Romania ofera suport tehnic și organizatoric pentru membrii sai, organizeaza si participa la seminarii de formare in fiecare an cu maestrii si instructori seniori din Japonia, si Europa, orgnizeaza si participa la competitii nationale si internationale, publica un buletin periodic cu elementele de interes pentru membrii sai, menține un website cu informatii despre evenimentele organizatiei. Are o structura organizationala si un comitet tehnic cu experienta.

„Sistemul de predare SKIF”, un sistem unic de formare este foarte bine organizat si structurat care are atat valente stiintifice cat și spirituale. Pe latura spirituala, urmatoarele precepte descrise de „DOJO-KUN” sunt foarte importante și trebuie sa fie urmat de toți membrii SKIF:
1. CAUTA PERFECTIUNEA CARACTERULUI !
2. FI CREDINCIOS SI LOIAL !
3. DEDICA-TE SINCER !
4 .RESPECTA-I PE CEILALTI !
5. NU FOLOSI VIOLENTA!

Sistemul SKIF include o abordare unica, cuprinzatoare, si treptata pentru dezvoltarea tehnicilor de baza KIHON si combinatiilor care, împreună cu exercitii speciale de respirație si de încalzire duc la dezvoltarea și mentinerea flexibilitatii, puterii și sanatatii pe tot parcursul vieții. Sistemul este adecvat pentru persoane de toate varstele, instruirea se desfasoară intr-o atmosfera sigura si plina de satisfactii, urmează o abordare pas-cu-pas, care  pune accentul pe respiratie corecta, postura, eticheta, respect reciproc si concentrare mentala.

Sistemul SKIF isi are radacinile în traditie, dar progreseaza odata cu timpul, nu se limiteaza doar la formarea tradiționala de karate Shotokan. De exemplu sistemul SKIF include pe langa cele 26 de  forme tradiționale de Kata Shotokan si alte patru kata, din stiluri alese de Maestrul Kanazawa, sa completeze formarea tradiționala de karate Shotokan. Cele patru kata suplimentare includ interpretari ale masterului Kanazawa asupra urmatoarelor Kata: Seipai, Seienchin, Gankaku-Sho si Niju Hachi-Ho .

Pentru toate kata, sistemul SKIF include miscari standardizate, corelate si aplicatii practice „Bunkai”.

Lupta propriu-zisa cunoscuta sub denumirea de Kumite precum și aplicarea tehnicilor de karate în auto-aparare, este proiectata intr-un sistem gradual pentru a permite karateka sa progreseze de la formele de baza Gohon Kumite, Sanbon Kumite, la Kihon-Ippon Kumite, Kaeshi Ippon Kumite, Okuri Jiu Ippon Kumite, Happo Kumite pana la lupta libera, Jiyu Kumite. In plus, sistemul SKIF include aplicatii de auto-aparare impotriva mai multor adversari, ca si in kata, care incorporeaza distanta corespunzatoare, sincronizare, strategie, focalizare, directionarea corecta, viteza de reactie si executie, control asupra tehnicilor.

Sistemul SKIF, pune accentul și ne invata eticheta traditionala, principii morale solide, respect pentru altii, precum și promovarea bunei-vointe si armoniei intre toti practicantii de karate, și toti oamenii din lume. SKIF prevede recunoasterea si respectarea pe plan internațional a clasificarilor și certificarilor obtinute de membrii ei, la toate nivelele de experienta, de la cele mai mici (clasele de juniori „kyu” ) pana la gradele DAN. Toate gradele trebuie să fie înregistrate la Cartier General SKIF din Tokyo, Japonia, și o data înregistrate aceste clase sunt universal recunoscute de către filialele SKIF și de catre alte organizații de karate traditionale din lume. Totodata ofera oportunitati pentru persoanele calificate sa obțina recunoasterea ca instructori certificati, examinatori și arbitri SKIF. Pentru cei mai titrati dintre acestia, există posibilitatea de le acorda titlurile tradiționale de onoare ca Renshi, Kyoshi și Hanshi.

Maestrul Kanazawa este unul dintre cei mai venerati si respectati instructori de karate din lume, fiind considerat cel mai bun tehnician de karate Shotokan, student direct al fondatorului Shotokan karate, Maestrul Gichin Funakoshi. Reputatia lui Soke pentru tehnica de karate superba este dublata de caracterul sau nobil si de abilitatea lui de a transmite esenta spiritual si morala studentilor sai de toate varstele și, în special copiilor.

Este autorul a numeroase carti si  inregistrari video, un instructor de karate foarte popular care în mod constant a calatorit cate 8 luni/an timp de 45 de ani în întreaga lume, pentru a oferi instruire studentilor sai.

Meiji Yo, profesor in cadrul Universitatii Daito-Bunka din Japonia, spunea despre Soke Hirokazu Kanazawa, ca: “este un Budoka exceptional, care reuseste sa imbine intr-un mod armonios FORTA (GO) din karate cu SUPLETEA (JU) prezenta in Thai-Chi.”