Meniu Închide

SHOTOKAN KARATE-DO INTERNATIONAL FEDERATION este o organizație nonprofit dedicată studiului și dezvoltării karate-do pe mapamond. SKIF are sediul in Tokyo, Japonia, și este condusă de SOKE Hirokazu Kanazawa 10 DAN IMAF sigurul detinator al titlului MEIJIN in viata, copilul minune si legenda vie a Karate-ului mondial. SKIF a fost fondata de Soke Kanazawa în 1977 și este în prezent cea mai mare organizație de karate Shotokan din lume, avand in prezent 121 tari afiliate cu peste 2,5 Milioane de practicanti.

Filozofia Karate-Do Shotokan se bazează pe spiritul tradiționalul al Budo,de căutare a perfecționării caracterului prin disciplină și antrenament intens. SKIF are ca scop și dezvoltarea armonioasă fizică și mentală a tinerilor și colaborarea internațională pașnică prin antrenamente comune și competiții. Linia tehnica este predata de maestrii japonezi de renume mondial.
SKIF Romania, infiintata in anul 2000 reprezintă în tara noastra linia tehnică și idealurile organizatiei mondiale, este o organizație nonprofit, care prin efortul comun al membrilor sai isi doreste sa creeze un climat favorabil si sigur practicarii stilului Shotokan. Ofera un program structurat, unde fiecare individ gaseste un set de valori la care ne raportam, unde isi poate cultiva calitati precum loialitatea, perseverenta, curajul, spiritul de sacrificiu, munca in echipa, poate sa-ai dezvolte concentrarea, auto-disciplina sa devina increzator in propria persoana si respectuos fata de ceilalti..
SCOPUL nostru este de a transmite mai departe învățăturile fondatorului acestei organizatii:
      1. A instrui și a promova karate-do;
      2. A promova formarea unei conditii fizice bune in scopul unei vieti indelugate;
      3. A preda corect spiritul si tehnica din karate;
      4. A promova relații armonioase intre toți practicanții de karate
  
Pentru a îndeplini această misiune, SKIF Romania oferă suport tehnic și organizatoric pentru membrii săi, organizează si participa la seminarii de formare în fiecare an cu maestrii si instructori seniori din Japonia, orgnizeaza si participa la competitii nationale si internationale, publică un buletin periodic cu elementele de interes pentru membrii săi, menține un website cu informații despre evenimentele organizatiei. Are o structura organizationala si un comitet tehnic cu experiență.

Sistemul de predare SKIF„, un sistem unic de formare foarte bine organizat și structurat care are atât valente științifice cat și spirituale. Pe latura spirituală, următoarele precepte descrise de „DOJO-KUN” sunt foarte importante și trebuie să fie urmat de toți membrii SKIF:  
 CAUTĂ PERFECŢIUNEA CARACTERULUI ! 
  FI CREDINCIOS ŞI LOIAL ! 
  DEDICĂ-TE SINCER ! 
  RESPECTĂ PE CEILALŢI ! 
  NU FOLOSI VIOLENŢA!

Sistemul SKIF include o abordare unică, cuprinzătoare, și treptata pentru dezvoltarea tehnicilor de baza KIHON și combinațiilor care împreună cu exerciții speciale de respirație si de încălzire duc la dezvoltarea și menținerea flexibilității, puterii și sănătatii pe tot parcursul vieții. Sistemul este adecvat pentru persoane de toate vârstele, instruirea se desfășoară într-o atmosferă sigură și plină de satisfacții, urmează o abordare pas-cu-pas, care pune accentul pe respirație corectă, postură, eticheta, respect reciproc și concentrare mentală.
Sistemul SKIF își are rădăcinile în tradiție, dar progreseaza odata cu timpul, nu se limiteaza doar la formarea tradiționala de karate Shotokan. De exemplu sistemul SKIF include pe langa cele 26 de formele tradiționale de KATA Shotokan si alte patru kata din stiluri alese de Maestrul Kanazawa să completeze formarea tradiționala de karate Shotokan. Cele patru kata suplimentare includ interpretări ale masterului Kanazawa asupra urmatoarelor Kata: Seipai (de la Goju-ryu), Seienchin (de la Shito-ryu), Gankaku-Sho (de la Shorin-ryu) și Niju Hachi-Ho (provenit din stilurile Tomari-te, Cocorul alb, wushu sau gung-fu). Pentru toate kata, sistemul SKIF include mișcări standardizate, corelate și aplicații practice „Bunkai”.
Lupta propriuzisa cunoscuta sub denumirea de Kumite precum și aplicarea tehnicilor de karate în auto-apărare, este proiectata intr-un sistem gradual pentru a permite karateka să progreseze de la formele de bază Gohon Kumite, Sanbon Kumite, la Kihon-Ippon Kumite, Kaeshi Ippon Kumite, Okuri Jiu Ippon Kumite, Happo Kumite pana la lupta libera, Jiyu Kumite. In plus, sistemul SKIF include aplicații de auto-apărare împotriva mai multor adversari, ca si in kata, care încorporează distanța corespunzătoare, sincronizare, strategie, focalizare, direcționarea corectă, viteza de reactie si executie, control asupra tehnicilor.

Sistemul SKIF, de asemenea, pune accentul și ne învață eticheta tradițională, principii morale solide, respect pentru alții, precum și promovarea bunei-voințe și armonie între toti practicantii de karate, și toți oamenii din lume. SKIF prevede recunoasterea si respectarea pe plan internațional a clasificarilor și certificărilor obtinute de membrii ei, la toate nivelele de experienta, de la cele mai mici (clasele de juniori „kyu” ) pana la gradele DAN. Toate gradele trebuie să fie înregistrate la Cartier General SKIF din Tokyo, Japonia, și o dată înregistrate aceste clase sunt universal recunoscute de către filialele SKIF și de catre alte organizații de karate traditionale din lume. Totodata ofera oportunități pentru persoanele calificate sa obțina recunoașterea ca instructori certificați, examinatori și arbitri SKIF. Pentru cei mai titrati dintre acestia, există posibilitatea de le acorda titlurile tradiționale de onoare ca Renshi, Kyoshi și Hanshi.

Maestrul Kanazawa este unul dintre cei mai venerati si respectati instructori de karate din lume, fiind considerat cel mai bun tehnician de karate Shotokan, student direct al fondatorului Shotokan karate, Maestrul Gichin Funakoshi . Reputația lui Soke pentru tehnica de karate superba este dublata de caracterul său fin și de abilitatea lui de a transmite esența spirituală și morală studenților săi de toate vârstele și, în special copiilor.
Este autorul a numeroase cărți si inregistrari video, un instructor de karate foarte popular care în mod constant a cate 8 luni/an in decursul a 45 de ani în întreaga lume, pentru a oferi instruire studenților săi.

Meiji Yo, profesor in cadrul Universitatii Daito- Bunka din Japonia, spunea despre Soke Hirokazu Kanazawa, ca: “este un Budoka exceptional, care reuseste sa imbine intr-un mod armonios FORTA (GO) din karate cu SUPLETEA (JU) prezenta in Thai-Chi.